top of page

Hiina ime Tallinna spordisaale valgustamas

Augusti alguses toimus Tallinnas FIBA U18 Euroopa meistrivõistluste B-divisioni turniir, mida õnnestus mul täies pikkuses FIBA Europe'i jaoks jäädvustada. Võistlus oli pikk ja toimus paralleelselt kolmes hallis (taasavatud Kalevi Spordihall, Audentes ja TTÜ) kaheksal päeval. Jäädvustamist vajasid kõik 24 tiimi ja play-off, mis tähendas kokkuvõttes 26 mängu tsipa rohkem kui nädala jooksul.

Otsustasin nii palju kui võimalik pildistada Fujifilmi kaameratega kuna pilte pidi jooksvalt üles laadima ning töötlemiseks aega ei jäänud. Nii tuli palju kasu Fuji suurepärasest JPEGist, mida minimaalselt Lightroomis mudides sai piisavalt hea tulemuse, et julgesin juba avaldada. Paar-kolm mängu TTÜs ja Audenteses sai tehtud ka Canoniga just sealsete valgusolude tõttu. Seda aga enne kui sain kätte Aliexpressist tellitud hiinlaste uue leiutise Fujifilmile! Nimelt tõi juuli alguses maailmas pead tõstev välgutootja Godox välja oma välgusaatja XT1 Fujifilmi versiooni. See on märgiline seadeldis just seetõttu, et lubab esimesena kasutada Fujifilmi kaameratega HHS-i (High Speed Sync). Kusjuures, Godox läks veel sammu kaugemale ja oma AD200 välkudega (mis ma koos saatjaga soetasin) suudab pakkuda ka Hypersynci sarnast lahendust, millega võidab tugevalt välgu tugevuses võrreldes tavalise HHS'iga.

Turniiri neljandaks päevaks olid kohal nii välgud kui saatja ja hakkasin neid kohe testima. See päästis nii hirmsast valgusest Audenteses ja TTÜs kui ka peale tikkuvast rutiinist pildistades päevast-päeva neli mängu järjest. Kalevi spordihallis uusi nurki leida oli juba keeruline, kuid välke liigutades ja erinevalt kasutades sai uusi lahendus leida pidevalt.

Ma olen harjunud uut tehnikat kätte võttes ise aru saama, et kuidas seda seadistada ja kasutama hakata. Godoxi puhul proovisin ka seda teha, kuid pidin mõne aja pärast alla andma ja võtma appi manuaali. Nimelt on nii saatjal kui välkudel ainult mõned nupud, kuid funktsioone on tohutult. Manuaali abiga sai aga välgud saatjaga ühendatud ning edasi oli kõik lihtne. Tuli ainult valgusallikaid liigutada ja saatja pealt seadeid muuta.

Ma pikemalt aga praegu Godoxist ja sellest süsteemist kirjutama ei kuku, sest hetkel olen neid proovinud ainult selle turniiri raames. Seega ei pruugi veel potentsiaalsed probleemid olla välja löönud ning sestap ei taha veel lõpliku hinnangut anda. Samas võin selle turniiri põhjal öelda, et olen selle lahendusega väga rahul. Nimekirjast asjadest, miks mul veel kapis Canoni tehnika alles on, saan taas ühe asja - HHS'i saatja toe - maha tõmmata!

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page