top of page

Väikevend röövis pulmapeo

Fujifilmi kaamerate esmatutvus toimus mul (nagu paljudel teistelgi) X100 seeria kaudu. Nimelt oli mu esimeseks kaameraks X100s, mis teenis mind üle kahe aasta. Eelmise aasta hilissügisel leidis see hõbedane kaamera endale uue omaniku. Müük põhines lootusel, et varsti on tulemas uus versioon armastatud sadade seeriast. Nii varsti see siiski ei tulnud, alles jaanuaris tehti uudis teatavaks. Kui X100f-ilt kate tõsteti, võtsin kohe ühendust Fujifilmi Eesti ametliku maaletooja, Fotoluksiga ning edastasin eeltellimuse. Kui esialgu oli lootus saad kaamera kätte juba veebruari lõpus, siis esimene omasugune jõudis Maarjamaa pinnale alles märtsi lõpus. Ilusal reedesel päeval helistas mulle Assar Fotoluksist ning teatas rõõmusõnumist. Viis kuud ootamist (pärast X100s'i müüki) sai läbi ja taas oli mu kätes hõbedane fikseeritud objektiiviga kaamera, mil ilutsemas X100 ja seekord F.

Pärast pooleteisepärast mängimist uue riistapuuga tundus kõik tuttav. Tuttav nii vanast S mudelist kui igapäevakasutuses olevast X-T2 kerest. Uuel X100F'il on ju sama sensor, sama menüü, sama suurepärane joystick ning sama protsessor mis lipulaeval X-T2'l, kuid kere, ergonoomika, võlu ja isegi objektiiv, mis esimesel X100 kaameral. Ühesõnaga ühendatud on vana ja töötav mudel uue ning suurepärase sisuga. Tulemus ei saa pettumust valmistada ning seda see ka ei tee. Ootamatus aga seisis alles ees.

Nimelt sama nädala pühapäeval ehk kõigest poolteist päeva pärast uue kaamera kättesaamist, ootas mind ees päevane pulm, mida olin kutsutud piltides jäädvustama. Otsustasin esimest korda võtta pulma kaasa ainult Fujifilmi kaamerad ning jätsin ka oma truu varukaamera X-T1 koju ja haarasin X-T2 kõrval kaasa tõelise väikevenna, X100F'i. Mõtlesin, et noh, küllap mõned pildid ikka teen sellega ka suure kere kõrval. Reaalsus aga osutus vastupidiseks. Oma esimestel korralikel tuleristsetel sai see väike must hobune (tegelikult siiski hõbedane) hakkama suurepäraselt. X100S'i ajast oli meeles, et too kaamera ei hiilanud just kiire autofookuse poolest ning nõudis teatavat harjumist. Uue, X100 neljanda versiooniga seda häda enam ei ole. Vana objektiiv uue protsessori ja sensori ette rakendatuna töötab laitmatult ning on nõelterav, kiire ja täpne. Pildikvaliteedis ma kahtlema ei pidanud, sisu oli ju sama mis suuremal vennal ning pulma edenedes leidis X-T2 (koos samamoodi uue 50mm F2 objektiiviga) aina vähem kasutust. Pisike X100F lubab olla lihtsalt nähtamatum, tabades nii rohkem tõelist emotsiooni. Tulemuseks vaatas pärast pikka päeva arvuti taga vastu tõsiasi, et tehtud piltides 2/3 tulid sellest hõbedasest kaamerast. Nüüdseks on pildid töödeldud ja tulemusest väike osa on teie ees. Kõik pildid on tehtud X100F kaameraga ja töödeldud RAW failidest.

Igatahes mu uus Go-To kaamera on leitud. Elagu X100 seeria!

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page